• Predstavnici BiH na IPhO 2016
  • Predstavnici BiH na EuPhO 2018
  • Bh. olimpijski tim na IPhO 2015

Ljetni kamp fizike 2018

Objavljeno četvrtak, 07 Juni 2018

Dragi učenici, mladi fizičari,

drago nam je da Vas možemo pozvati na Ljetni kamp fizike koji će se održati krajem augusta 2018. godine u Sarajevu u organizaciji Društva fizičara u Federaciji Bosne i Hercegovine, a u saradnji sa obrazovnim institucijama Richmond Park Schools i Internacionalnim Burch Univerzitetom!

Naša je želja da vam na Ljetnom kampu pomognemo da otkrijete svoj talent i započnete svoj put u svijet nauke i tehnologije - isto onako kako su to imali priliku uraditi brojni mladi fizičari prije vas, a koji su sada uspješni studenti, naučnici, te inžinjeri u BiH i inostranstvu (MIT, ETH Zurich itd). U prilogu možete naći raspored predavanja i teme koje će se obrađivati tokom kampa, kao i imena vaših predavača (bivših olimpijaca). Pored klasičnih predavanja planirana su i dva predavanja od strane gostujućih predavača, uspješnih naučnika/istraživača iz BiH, sve sa ciljem da saznate do čega vas mogu dovesti rad i vrijeme koje ulažete u sebe.

Preliminarni raspored predavanja

Održavanje kampa je trenutno planirano za period 28.08. - 01.09. (moguće male promjene datuma), a iznos kotizacije za učešće biti će određen na osnovu broja preliminarnih prijava na kamp, koje se trebaju izvršiti putem online formulara (https://goo.gl/forms/FR4u7gbSSDurfGuc2) najkasnije do 30. juna. Preliminarne prijave takođe služe za planiranje smještaja u internatu (dostupan za sve učenike) i odluku o organizaciji prevoza za učenike koji žive van Kantona Sarajevo, stoga vam toplo preporučujemo da izvršite preliminarnu prijavu što prije (konačne prijave se otvaraju krajem jula).

Kao i ranije, učenici koji iz opravdanih razloga nisu u mogućnosti priuštiti kotizaciju bit će oslobođeni plaćanja dijela kotizacije, te stoga i njih molimo da ispune prijavnicu i navedu iznos koji mogu priuštiti. Takođe, najbolji učenici na prethodnom kampu te najbolji učenici na prethodno održanim federalnim takmičenjima su oslobođeni plaćanja dijela kotizacije (više detalja u prijavnici).

Ako niste sigurni u koju grupu se trebate prijaviti ili imate bilo koje drugo pitanje vezano za kamp, slobodno postavite vaše pitanje na email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli., posjetite sajt Društva fizičara, ili jednostavno komentarišite ovu objavu (posebno ukoliko smatrate da je pitanje vrlo važno za sve učesnike).